ECHIPAMENTE - Bucatarie calda - Aparate gatit Sous-Vide

Aparate de gatit Sous-Vide

    Tehnica de gătire în vid (Sous Vide), secretul marilor bucătari, de zeci de ani, constă în gătirea alimentelor în pungi vidate scufundate într-o baie de apă menținută la temperatură constantă, fără a fi necesară supravegherea. Spre deosebire de temperaturile ridicate ale cuptoarelor și grătarelor obișnuite, Sous Vide gătește mâncarea uniform, la temperaturi mai scăzute, cu o precizie de +/- 0.5 °C, fără niciun risc ca aceasta să fie “prea gătită”.

    Orice tip de carne, precum carnea de vită, porc, miel sau pasăre este ideală pentru gătirea în vid, în special peștele sau fructele de mare, pentru care nu există riscul de a se arde. Aproape orice fel de legume, fructe sau ouă, dar și creme și sosuri care necesită o temperatură precisă pot fi gătite perfect cu aparatele SousVide.

    Preparatele gătite în vid dezvoltă arome și texturi care pur și simplu nu pot fi atinse prin orice altă metodă tradițională de gătit. Sucurile, aromele naturale și substanțele nutritive ale ingredientelor se păstrează în interiorul pungii vidate și nu se pierd în timpul gătirii, rezultând întotdeauna o mâncare cu gust incomparabil și textură desăvârșită.

ECHIPAMENTE - Echipamente preparare - Aparate de gatit Sous Vide